به گزارش خبرنگار خبرگزاری حوزه، از آنجا که خانواده به عنوان اولین نظام اجتماعی بشریت از اهمیت و جایگاه مهمی برخوردار است، کتاب «فرهنگ خانواده» نوشته حجت الاسلام علی اکبر مظاهری با بررسی همه جانبۀ مسائل خانواده به تبیین بایدها و نبایدهای زندگی خانوادگی می پردازد؛ در شماره های مختلف بخشی از متن این کتاب با هدف ارتقای دانش مخاطبین در مدیریت هرچه بهتر خانواده ها منتشر می شود:
میراث نسل ها
وقتی کودک، نزاعهای والدین خود را مینگرد و دشمنیهاشان را میبیند و نامهربانیهاشان را مشاهده میکند، در جان اثر پذیرش چه پدید میآید؟ آیا در آینده که همسردار میشود، همینها را بروز نمیدهد؟ او که بدگوییهای مادرش از مادربزرگ و عمو و عمّههایش را میشنود، چه میاندیشد؟ زمانی که بدگویی پدرش از پدربزرگش و دایی و خالهاش را میشنود، چه احساسی دارد؟ هنگامی که بچهها و نوجوانان، شاهد دشمنی و کینهورزی بزرگترها هستند،چه تأثیری میپذیرند؟
آفتهای خانوادگی، ناگهانی پدید نیامدهاند؛ بلکه دستاورد نسلها و عصرهای پیشیناند و هرکس و هر نسل، در هر عصر، قلمرو آن را می گستراند و ریشه هاشان را محکمتر میکند و شاخ و برگهاشان را پیچیدهتر میکند. گاهی میشود که خصلتهایی قرنها در نسلها استمرار مییابند. همان گونه که مثلاً خصلتهایی ناپسند از قوم بنیاسرائیل، هزاران سال است که استمرار یافته و در نسل کنونیشان مشهود است. یا اوصافی ستوده از اقوامی دیگر، قرنهاست که جریان داشته و به نسلهای اکنونیشان رسیده است و اگر مانعی پیش نیاید، به بعدیها نیز میرسد.
آفرین به مولوی. چه خوب گفته است:
رگ رگ است این آب شیرین و آب شور در خلایق میرود تا نفخ صور
نظر شما